Badkamer verbouwen

Als u van plan bent de badkamer te verbouwen of op te laten knappen dan zal er een extra fijne relaxte ruimte in uw huis worden toegevoegd. Maar wat moet u nu allemaal weten bij het verbouwen van een badkamer? en gaat het allemaal niet te duur kosten?

Is uw wasruimte oud en gedateerd, en wilt u een compleet nieuwe badkamer? Dan kunt u kiezen om uw badkamer deels of helemaal te laten verbouwen of te renoveren. Hoever u hierin gaat hangt helemaal af van uw wensen.

Zo kunt u alleen het sanitair of het bad laten vervangen in uw badkamer, maar ook de complete badkamer laten slopen en opnieuw inrichten. Het renoveren of verbouwen van een badkamer heeft verschillende voordelen.

U kunt tijdens de badkamerverbouwing bijvoorbeeld de ventilatie verbeteren en leidingen controleren en als nodig meteen vervangen. Ook kunt u de badkamer logischer indelen en mooier maken, met nieuw sanitair, spotjes of een hypermoderne douchecabine.

Gedeelte of helemaal verbouwen

Het strippen en leegslopen van de badkamer in uw woning  kan vaak al in 1 dag. Afhankelijk van de grootte van de ruimte en het uit te voeren werk. Vraagt u zichzelf van te voren af of u zelf de badkamerverbouwing wilt uitvoeren, of liever professionele hulp inschakelt.

Een badkamer zelf verbouwen of vernieuwen is weliswaar een stuk goedkoper, maar u kunt voor vervelende verrassingen komen te staan. Een slecht verbouwde badkamer schrikt toekomstige kopers van uw huis misschien wel af, waardoor ze afhaken of een veel lager bod uitbrengen.

En dan zijn er nog de verbouwkosten. Een badkamer laten verbouwen is niet goedkoop en evenmin eenvoudig. De voorbeelden van thuis klussers die halverwege de verbouwing gedesillusioneerd afhaakten kennen we allemaal van televisie.

Heeft u niet de tijd, kennis en middelen om uw badkamer zelf te verbouwen? Schakel dan de hulp in van Arjan Boer en vraag geheel vrijblijvend een badkamer offerte aan. Wij zijn experts in het renoveren van grote en kleine badkamers  en hebben een oplossing voor elk budget.

Besparen op de verbouwing

We zullen u wat tips geven om te besparen als u deze ruimte wilt gaan opknappen.

  • Laat bruikbare materialen zitten: Als als voorbeeld uw vloertegels erg slecht zijn dan kunt u uw badkamervloer vervangen. Dit kan natuurlijk ook met de douche, wasbakken, het toilet en het bad. Het beste is om uw plafond opnieuw te verven voordat u druppels krijgt op uw nieuwe tegelwerk.
  • Kies om het tegelwerk te laten zitten: Als de bestaande tegels in uw badkamer aan vervanging toe zijn kunt u er voor kiezen de tegels van de vloer en wanden te slopen maar u kunt deze ook over tegelen. Uiteraard zal uw wand en vloerdikte iets dikker worden maar het bespaart u veel werk en u zult veel zuiniger omgaan met uw budget. Gebruik altijd de juiste lijm voor het over tegelen van het bestaande tegelwerk.
  • Mocht het zo wezen dat alles te slecht is in uw badkamer om te laten zitten: Ga dan zuinig met uw budget om! Probeer zoveel mogelijk prijzen te vergelijken van het nieuwe sanitair, douche en bad en op deze manier zal u flink kunnen besparen op de uiteindelijke kosten.